De MEP-regeling was een subsidieregeling voor instanties die zich bezighouden met de productie van duurzame energie. MEP staat voor Milieukwaliteit van de Elektriciteitsproductie.

SDE opvolger van MEP regeling

Om de subsidies te kunnen betalen, betaalde iedereen die een elektriciteitsaansluiting heeft een MEP heffing aan de regionale netbeheerder. Deze heffing werd rechtstreeks doorgegeven aan de landelijke netbeheerder (TenneT). Via dochtermaatschappij EnerQ hield deze organisatie zich bezig met de uitvoering van de MEP regeling. De MEP regeling is in 2006 beëindigd voor nieuwe aanvragen. De MEP subsidie geldt voor een periode van tien jaar. De lopende MEP regelingen worden momenteel nog behandeld door Agentschap NL.

In 2008 startte de minister van Economische Zaken een nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie: de SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie). De SDE wordt gezien als een bredere subsidieregeling dan de MEP, en biedt dus meer mogelijkheden.

Meer weten over subsidies en energie termen?

Op de website van Energievergelijker.nl vindt je alle informatie die je nodig hebt als indien meer wilt weten over het opwekken van duurzame energie, alternatieve energiebronnen, subsidies en andere gerelateerde termen. Klik simpelweg op de term waar je meer over wilt weten. Bij Energievergelijker.nl kunt je daarnaast eenvoudig energieprijzen en -leveranciers met elkaar vergelijken, om te besparen op je energieverbruik en je energierekening.