Duurzaam houdt in dat iets oneindig is. Duurzame energie is een verzamelnaam voor energiebronnen die onuitputtelijk zijn. Denk hierbij aan zonne-energie, windenergie of waterkracht. 

Voor duurzame energie wordt ook wel eens de term groene energie gebruikt. Er wordt hierbij dus gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen die oneindig beschikbaar zijn. 

Soorten duurzame energie

Duurzame energie komt voor in verschillende vormen. Bij het produceren van duurzame energie wordt er gekeken naar de behoefte die mensen tegenwoordig op aarde hebben en hoe dit in de toekomst ontwikkeld kan worden zonder dat mensen, milieu of economie in gevaar komen.

Duurzaamheid is door de jaren heen steeds belangrijker geworden in Nederland. Alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu, ecologie en denken aan de toekomst krijgt uitgebreid de aandacht in onze samenleving.

Er zijn verschillende soorten duurzame energie. De bekendste vormen zijn waarschijnlijk zonne- en windenergie. Zonne energie wordt opgewekt door middel van zonne-panelen, die tegenwoordig steeds gemakkelijker zelf te plaatsen zijn. Windenergie wordt opgewekt door de bekende windmolens in Nederland.

Naast zonne- en windenergie wordt er ook duurzame energie geproduceerd in de vorm van waterkracht, getijdenenergie, biomassa en aardwarmte. Meer weten over deze vormen van duurzame energie? Bekijk dan onze pagina over duurzame energie.

Kiezen voor duurzame energie?

Uiteraard heb jij als consument ook de mogelijkheid om te kiezen voor duurzame energie bij je thuis, om op deze manier je steentje bij te dragen aan een duurzame maatschappij. Bij Energievergelijker kun je gemakkelijk duurzame energieleveranciers vergelijken op basis van diverse selectie criteria. Tegenwoordig kun = bij het merendeel van de energieleveranciers kiezen voor de optie duurzame energie. Vergelijk zelf en kies je favoriete leverancier.