Onderhousbedrijven verzorgen het onderhoud van jouw cv-ketel. Zo controleren en onderhouden ze jaarlijks de ketel zodat je deze zo lang mogelijk kunt gebruiken. Je kunt zelf ook een aantal onderhoudstips toepassen voor een lange leeftijd van jouw cv-ketel.

Eigen onderhoud

Je kunt zelf enkele keren per jaar de waterdruk controleren in de cv-ketel en ook het bijvullen kun je zelf doen. Door regelmatig cv-onderhoud voorkom je schade en ongelukken door slecht werkende apparatuur. Daarnaast kun je, vooral als de cv-ketel wat ouder is, het ontluchtingskraantje op de ketel een paar keer per jaar kort opdraaien om de ketel te ontluchten.

Onderhoud beperken

De beste optie om onderhoud aan je cv-ketel te beperken, is om je huis goed te isoleren. Als je een goed geïsoleerd huis hebt, kun je lagetemperatuurverwarming (LTV) aanschaffen. Deze ketels hebben een maximumtemperatuur tussen 40 en 55 graden. In een goed geïsoleerd huis is dit voldoende om het hele huis te verwarmen. Op deze manier kun je de noodzaak van onderhoud aan de cv-ketel beperken.

Lees meer