De tarieven van elektriciteit in Nederland lopen sterk uiteen. Dit komt mede doordat er meer dan 30 energieleveranciers in Nederland zijn. De energiemarkt in Nederland is sinds 2001 steeds verder open gegaan doordat energieleveranciers werden losgekoppeld van producenten en netwerkbedrijven.

Concurrentie op de energiemarkt

Door het verder open gaan van de energiemarkt kwam er een stijging van het aantal leveranciers, omdat er vanaf toen geconcurreerd kon worden om klanten door middel van het aanbieden verschillende tarieven voor elektriciteit. Dit is bewust gedaan door de overheid, omdat meer concurrentie leidt tot betere service, meer keuze en dus ook scherpe elektriciteit tarieven.

Tarieven elektriciteit; vergelijk en kies

Door al de verschillende leveranciers in Nederland is het voor jou als afnemer misschien lastig om een goede keuze te maken. Energievergelijker.nl helpt je daarbij. Je geeft je voorkeuren door en wij zetten voor jou de voor- en nadelen van de verschillende leveranciers in Nederland op een rij. Wij hebben als onafhankelijke vergelijker het doel om je te helpen bij het kiezen van een energieleverancier die goed bij je past en zorgt voor een zo laag mogelijke energierekening.

Wil je gemakkelijk geld besparen op je energie? Vergelijk dan je energie met de vergelijker rechts op deze pagina!