De Dienst Toezicht en Energie (DTE) houdt toezicht op de naleving van de Elektriciteits- en de Gaswet. Hiermee wordt je als afnemer beschermd tegen mogelijk machtsmisbruik van de energieleveranciers.

De DTE verstrekt namelijk de vergunningen aan leveranciers die leveren aan kleinverbruikers en zonder die vergunning mag de leverancier geen energie leveren. De leverancier moet kunnen aantonen dat deze over de juiste kwaliteiten beschikt om op een betrouwbare wijze energie te leveren om in aanmerking te komen voor de vergunning.

Betrouwbaar energie vergelijken

Zo nodig kan de DTE de leveringsvergunning intrekken wanneer de leverancier niet volgens de voorwaarden van NMa functioneert. Het intrekken van een vergunning gebeurd alleen in uitzonderlijke situaties en de energie levering blijft naar u als afnemer altijd gegarandeerd vanwege automatische overname van de levering door een ''noodleverancier''.

Ben je op zoek naar een betrouwbare energieleverancier die het beste past bij je wensen en voorkeuren? Op Energievergelijker.nl kun je je voorkeuren doorgeven en vervolgens zetten wij de voor- en nadelen van de verschillende energieleveranciers op een rij. Energievergelijker.nl helpt je graag om de beste keuze te maken.