PVE (Platform Versnelling Energieliberalisering) werd in het leven geroepen door het Ministerie van Economische Zaken met als doel de keuzevrijheid voor klanten in de gas- en elektriciteitsmarkt te stimuleren.

Makkelijker overstappen

Behalve dat je als klant keuzevrijheid hebt, kun je met de komst van PVE ook makkelijker overstappen naar een andere (goedkopere) energieleverancier. De regels en codes van het PVE zijn opgenomen in het Referentiemodel. Dit model is ontwikkeld door EnergieNed en wordt beheerd door B'con.

Het Referentiemodel

Het Referentiemodel is de industriestandaard van de sector 'energie' in Nederland. Hierin staan duidelijke regels en codes voor - en verantwoordelijkheden van - bedrijven en netbeheerder beschreven. Het Referentiemodel maakt het informatieverkeer tussen meetbedrijven, netbeheerders en leveranciers transparant. Door aanpassingen van wetten en regels wordt de inhoud van de model regelmatig gewijzigd. 

PVE maakt overstappen mogelijk!

Met de komst van het PVE heb je als klant de vrijheid om te bepalen bij welke energieleverancier je stroom afneemt en wanneer je overstapt. Op Energievergelijker.nl helpen wij je daar graag bij! Als je overstapt naar een goedkopere aanbieder kun je namelijk veel geld besparen. Door energieprijzen te vergelijken breng je eenvoudig in kaart bij welke aanbieder jij het goedkoopst uit bent. Ook als je vervolgens wil overstappen van energie kan dat op onze website. Wil je meer besparen op energie? Op onze website vind je handige tips en informatie over energiebesparing!