De term vrije energiemarkt is eigenlijk niet helemaal gerechtvaardigd. De vrije energiemarkt in Nederland is namelijk niet volledig vrij, omdat een deel van de energiemarkt nog steeds voor je bepaald wordt. De netbeheerder wordt bijvoorbeeld voor je uitgekozen. 

Dankzij vrije energiemarkt keuze energieleverancier 

Hetgeen de term vrije energiemarkt wel rechtvaardigt is de vrije keuze voor een energieleverancier. Het oorspronkelijke doel van de overheid was om vrije keuze van energieleverancier in 2007 door te voeren en daarmee een vrije energiemarkt te bewerkstelligen. Deze mogelijkheid werd echter al in 2004 versneld doorgevoerd, en er is sindsdien sprake van een vrije energiemarkt.

Profiteer van de vrije energiemarkt!

Door de vrije energiemarkt kunnen consumenten nu kiezen welke energieleverancier het best past bij hun persoonlijke gebruik en wat zij belangrijk vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een leverancier die de nadruk legt op het duurzaam opwekken van energie. Een tweede consument kan het zwaartepunt leggen op servicevoorwaarden van de energieleverancier. Een groot deel van de consumenten gebruikt echter kostenvoordelen als belangrijkste maatstaf. Met andere woorden: de vrije energiemarkt geeft jou de vrijheid om te kiezen!

Lees meer