Dagstroom wordt ook wel enkelstroom genoemd. Kies je voor enkelstroom of enkeltarief, dan gebruik je één tarief waartegen al je verbruik wordt afgezet. Het maakt niet uit wanneer je stroom gebruikt (overdag of ’s avonds), je betaalt altijd hetzelfde tarief.

Voordeel dagstroom

Je kunt het verschil tussen dag- en nachtstroom in principe hetzelfde benaderen als het verschil tussen en vast en variabel contract. Bij een enkeltarief betaal je continu hetzelfde tarief voor je stroom, een tarief dat gemiddeld iets lager ligt dan de dagstroom bij een dubbeltarief. Je maakt dus geen gebruik van de nachtstroom en profiteert ook niet van de korting die je hierop krijgt.

Bij een dubbeltarief maak je gebruik van variabele tarieven, waarbij nachtstroom goedkoper is dan de dagstroom. De keerzijde is echter dat het dagtarief duurder is dan de dagstroom bij een enkeltarief. Je moet dus met je nachtstroom al zoveel besparen, dat je de hogere kosten van het stroomverbruik overdag compenseert. Een goedkoop dubbeltarief is dus lang niet voor iedereen weggelegd.