Windmolens wekken op duurzame wijze elektriciteit dankzij de kracht van de wind. Doordat de wieken door de wind worden aangedraaid, kan de turbine stroom opwekken. 

Windmolen met windturbine

Een windmolen staat vaak in een rij met meerdere windmolens, of zelfs in een compleet windpark. Windturbines gaan draaien vanaf windkracht 2-3. Door de enorme wieken (80 tot 120 meter) kan er veel wind worden opgevangen. Bij een windkracht boven de 10 wordt iedere windmolen stilgezet om overbelasting te voorkomen.

Windenergie

De elektriciteit die wordt opgewekt door een windmolen wordt logischerwijs windenergie genoemd. Stromende lucht (wind) wordt via een windmolen omgezet naar windenergie. Dit is een duurzame vorm van energie en daarom is het de laatste tijd erg populair. De doelstelling van de Nederlandse overheid is om in 2020 14 procent van de Nederlandse energieproductie duurzame energie te laten zijn. Meer informatie vind je op de pagina over windenergie.

Word eigenaar van een windmolen

Via de Windcentrale kunt u mede-eigenaar worden van een windmolen. Door je lampen thuis te laten branden op de stroom van je eigen windmolen, kun je je stroomrekening verlagen. Mede-eigenaar worden van een windmolen is een goed en simpel alternatief voor zonnepanelen. Je draagt hierdoor een steentje bij aan het produceren van duurzame energie en je beperkt hiermee je stroomrekening!

Duurzame energie vergelijken

Wil je meer weten over duurzame energie en duurzame energieleveranciers? Energievergelijker.nl is, ook volgens de NMA, 100% onafhankelijk en dus volledig gericht op jou als consument. Je kunt hiermee zelf verschillende energieleveranciers vergelijken die duurzame energie produceren. Goed voor de milieubewuste consument en voor de portemonnee!