9,2
2125 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2125 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Aansluiting laten vergroten of verkleinen

Je moet je aansluiting laten vergroten of verkleinen via je netbeheerder. Zij zijn verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van kabels en gasleidingen. Het is wettelijk bepaald dat alleen zij de aansluiting mogen aanpassen. Je kunt natuurlijk wel een erkende installateur om advies vragen, want misschien is er een meer geschikte en goedkopere oplossing voor jouw energieverbruik.
De kosten mogen niet hoger zijn dan de kosten voor een nieuwe aansluiting met dezelfde capaciteit. Het kan gebeuren dat de oude aansluiting verwijderd moet worden. Daar moet dan extra voor betaald worden.

Als de stoppen doorslaan

Als de stoppen bijvoorbeeld voortdurend doorslaan, kan dit een reden zijn voor een grotere aansluiting. Het is belangrijk dat de grootte van de aansluiting goed word afgestemd op de apparatuur die je in huis hebt. Neem contact op met de netbeheerder. In het eancodeboek kun je zien wie je netbeheerder is door je postcode en huisnummer in te vullen. Let op: dit brengt kosten met zich mee. De kosten mogen echter niet hoger zijn dan de kosten voor een nieuwe aansluiting met dezelfde capaciteit. Het is mogelijk dat de oude aansluiting verwijderd moet worden. Daar betaal je dan extra voor.

Bespaar
ca €650 per jaar
Wat gebeurt er na het aanmelden?
Overstapproces