Energie in Amsterdam, de beste keuzes op een rij

Als inwoner van Amsterdam weet je dat een groot deel van de (oude) huizen nog geen goede isolatie heeft. Heb je een koophuis? Dan heb je misschien al een aantal duurzame aanpassingen aan jouw huis gedaan. Per inwoner kan het energieverbruik dus erg verschillen, wij vertellen elke soort energieverbruiker van Amsterdam wat de beste optie is. 

Waar moet je op letten bij het vergelijken voor energie Amsterdam?

Zoals aangegeven zijn er verschillende soorten energieverbruikers in Amsterdam (en door heel Nederland), per groep geven wij een aantal tips zodat iedereen een passende energieaanbieder kan vinden.

- Goedkoopste keuze: Bij het kiezen van een goedkope aanbieder is het van belang om altijd uit te gaan van het jaarbedrag in plaats van het maandbedrag. Zo trap je niet in aantrekkelijke aanbiedingen waarbij de eerste paar maanden goedkoper zijn maar waar het jaarbedrag hoger ligt dan bij de concurrent. Door alle lampen door ledlampen te vervangen kun je op jouw manier een steentje bijdragen aan een beter milieu. Nieuwsgierig naar meer energiebesparende trucs? 

- Duurzame keuze: Deze keuze is vooral voor huisbewoners met een gunstig energielabel. Waarschijnlijk is jouw energieverbruik de laatste jaren al een stuk minder geworden door een beter isolatie van het huis, zonnepanelen of het gebruik van energiezuinige apparatuur. Help de groene energiebedrijven dan investeren in de energie van morgen zodat je actief meehelpt aan een duurzame wereld. Kies daarom bij de opties voor groene stroom en gas en bekijk al onze opties. 

Stadsverwarming Amsterdam

In een aantal wijken in Amsterdam wordt stadsverwarming gebruikt. In de wijken IJburg, Nieuw West & Noord, Olympisch Kwartier en Zuidoost zijn al een groot aantal huizen aangesloten op stadsverwarming.  Op dit moment is stadsverwarming nog niet goedkoper dan gewone verwarming. Het is wel duurzamer en beter voor het milieu. De warmte die gebruikt wordt is immers al ergens vrijgekomen (bij bedrijven, ziekenhuizen e.d.). In de bovengenoemde wijken heb je geen eigen cv-ketel maar ontvang je het warme water via een netwerk van waterleidingen. Heb je stadsverwarming, dan kun je alleen stroom vergelijken.

Lees meer