Overstappen op energie van een andere energieleverancier?

Enegieleveranciers bieden weer vaste energiecontracten aan waardoor overstappen van energie weer aantrekkelijk is. 

Iedere leverancier levert energie tegen andere tarieven. In de meeste gevallen loont het om jaarlijks over te stappen naar een andere aanbieder. Maar hoeveel voordeel levert je dit nou precies op?

Een snelle berekening laat zien dat je door te wisselen van energieleverancier, vóór de oorlog begon in Oekraïne al snel een bedrag van gemiddeld 550 euro per jaar kon besparen.

Soms liept dit bedrag zelfs op tot 650 euro! Bovendien boden de meeste leveranciers korting op hun tarieven aan via vergelijkingswebsites, om zo als beste uit de vergelijker te komen.

Maar hoe werkt het voor jou als klant nu eigenlijk, overstappen van energieleverancier? En is overstappen van energieleverancier verstandig?

Via onze onafhankelijke energievergelijker kun je het complete aanbod van zowel groene stroom als grijze stroom en gas van alle goedkoopste energieleveranciers met elkaar vergelijken. De vergelijker toont de meest actuele energieprijzen en productinformatie, iedere dag opnieuw. De overstap naar een nieuw energiecontract is dan ook snel gemaakt!

Hoe stap ik over van energieleverancier?

Hieronder leggen we je aan de hand van een stappenplan graag uit hoe het vergelijken van energieleveranciers in zijn werking gaat:

  • Vul je energieverbruik en postcode in
  • Vergelijk het complete aanbod van energieaanbieders en kies je beste energiedeal
  • Vul het aanmeldformulier in en stap over van energiemaatschappij, zodat je meteen begint met geld besparen op je energiekosten
Lees meer